ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

herbs

Ο φυσικοπαθητικός είναι εκπαιδευμένος να αναζητά την αρχική αιτία μιας νόσου και όχι απλώς να καταστέλλει τα συμπτώματα. Η υγεία και η νόσος είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων: σωματικών, πνευματικών, συναισθηματικών, γενετικών και περιβαλλοντικών.

Έτσι η προσέγγιση του ασθενή πρέπει να είναι εξατομικευμένη και η θεραπεία να αποσκοπεί στην εναρμόνιση όλων αυτών των παραγόντων. Παράλληλα ο θεραπευτής καλείται να μη βλάψει, χρησιμοποιώντας φυσικές, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες συνδυάζοντας εναλλακτικές θεραπείες.

Ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως ένα σύνολο το οποίο αποτελείται από μια πολύπλοκη δομή φυσικών, ψυχοσυναισθηματικών, πνευματικών, κοινωνικών και άλλων παραγόντων. Ο θεραπευτής θα πρέπει να προσεγγίζει, να αναλύει αυτά τα επίπεδα και να τα επαναφέρει στη φυσιολογική τους ισορροπία.

Ο Φυσικοπαθητικός θα μπορούσε να αποκαλείται και εκπαιδευτής , η σημασία της λέξης «doctor» είναι διδάκτωρ (δάσκαλος), ο οποίος εκπαιδεύει, ενδυναμώνει και παρακινεί τον ασθενή ούτως ώστε να συμμετάσχει περισσότερο υπεύθυνα στη δική του υγεία, υιοθετώντας μια υγιεινή νοοτροπία, στον τρόπο ζωής και διατροφής.

Η Φυσικοπαθητική Θεραπευτική είναι η σύγχρονη Ιπποκρατική Ιατρική που χρησιμοποιεί μεθόδους Βοτανοθεραπείας, Κλινικής Διατροφολογίας, Ομοιοπαθητικής – Κινέζικης Ιατρικής, Ανθοθεραπείας, Υδροθεραπείας και πολλές ακόμα Εναλλακτικές Θεραπείες ανάλογα με την εξατομικευμένη ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθηθεί.

Βιώστε τη διαφορά στην υγεία σας συνδυάζοντας Κλασική & Εναλλακτική Ιατρική!

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *