USUI REIKI

Το Ρέικι είναι μια ιαπωνική τεχνική για την μείωση του στρες και την χαλάρωση που επίσης προωθεί την θεραπεία και την επούλωση. Νιώθουμε την ενέργεια να πηγάζει «από τα χέρια» και βασίζεται στην ιδέα ότι μία αόρατοη«ενεργειακή δύναμη ζωής» ρέει μέσα μας και είναι αυτό που μας κάνει να αναζωογονούμαστε. Αν η «ενεργειακή δύναμη της ζωής» ενός ατόμου είναι χαμηλή, τότε είναι πιο πιθανό να αρρωστήσει ή να αισθάνεται άγχος, και αν είναι υψηλή, θα νιώθει περισσότερο ευτυχισμένη και υγιής.
Η λέξη Ρέικι είναι κατασκευασμένο από δύο ιαπωνικές λέξεις – Ρέι, που σημαίνει «Η Σοφία του Θεού ή την ανώτερη δύναμη» και Ki που είναι «η ζωή ενεργειακή δύναμη». Έτσι Ρέικι είναι στην πραγματικότητα «ενέργεια πνευματικά καθοδηγούμενη δύναμη της ζωής.»Με την θεραπεία αισθάνεσαι σαν μία υπέροχη λαμπερή λάμψη να ρέει μέσα και γύρω σου. Το Ρέικι αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένων σώμα, τα συναισθήματα, το μυαλό και το πνεύμα δημιουργώντας πολλές ευεργετικές επιδράσεις που περιλαμβάνουν τη χαλάρωση και τα συναισθήματα της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας. Πολλοί έχουν αναφερθεί σε θαυμαστά αποτελέσματα.

 

Το Ρέικι είναι μια απλή, φυσική και ασφαλής μέθοδος πνευματικής ίασης και αυτο-βελτίωσης, που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να βοηθήσει σχεδόν κάθε γνωστή ασθένεια και αρρώστια και δημιουργεί πάντα μια ευεργετική επίδραση. Λειτουργεί, επίσης, σε συνδυασμό με όλες τις άλλες ιατρικές ή θεραπευτικές τεχνικές για την ανακούφιση από τις παρενέργειες και την προώθηση της ανάκαμψης.
Μια εκπληκτικά απλή τεχνική για να μάθεις, τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς Reiki δεν διδάσκεται με τη συνήθη έννοια, αλλά μεταφέρεται στον φοιτητή κατά τη διάρκεια μιας τάξης Reiki. Αυτή η ικανότητα έχει περάσει κατά τη διάρκεια του «συντονισμού» που δόθηκε από τον δάσκαλο Reiki και επιτρέπει στον μαθητή να γίνει αγωγός και να βιώσει την απεριόριστη προσφορά της «ενεργειακής δύναμη της ζωής» για τη βελτίωση της υγείας του και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής.
Η χρήση του δεν εξαρτάται από την πνευματική ικανότητα ενός ατόμου ή πνευματική ανάπτυξη και, συνεπώς, είναι διαθέσιμη σε όλους. Έχει διδάξει με επιτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών και των υποβάθρων.
Ενώ το Ρέικι αποτελεί κομμάτι της πνευματικής φύσης, δεν είναι μια θρησκεία. Δεν έχει δόγμα, και δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να πιστέψουμε για να μαθουμε να χρησιμοποιούμε Ρέικι. Στην πραγματικότητα, το Reiki δεν εξαρτάται από την πεποίθηση αλλά λειτουργεί είτε πιστεύετε είτε όχι σε αυτήν. Επειδή το Ρέικι προέρχεται από το Θεό, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η χρήση του Ρέικι τους βάζει περισσότερο σε επαφή με την εμπειρία της θρησκείας τους.

reiki usui

Ενώ το Ρέικι δεν είναι θρησκεία, βοηθάει ακόμα στο να ζούμε αρμονικά. Ο Mikao Usui, ο ιδρυτής του συστήματος Ρέικι της φυσικής θεραπείας, συστήνει ότι απότελεί μία πρακτική ορισμένων απλών ηθικών αξιών που ιδανικά βοηθούν στην προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας, η οποία είναι σχεδόν καθολική σε όλους τους πολιτισμούς.
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού αρκετά χρόνια μετά την ανάπτυξη Ρέικι, ο Mikao Usui αποφάσισε να προσθέσει τις 5 Ιδανικές αξίες στην πρακτική στο Ρέικι. Οι ρήσεις ήρθαν εν μέρει από τις πέντε αξίες ή ιδανικά της Meiji αυτοκράτορα της Ιαπωνίας τους οποίους ο Mikao Usui θαύμαζε. Τα ιδανικά αναπτύχθηκαν για να προστεθεί πνευματική ισορροπία στο Usui Reiki.
Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι η θεραπεία με το πνεύμα γίνεται συνειδητά και πρέπει να αποφασίζουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, αποτελώντας ένα απαραίτητο μέρος στην εμπειρία του Ρέικι. Για να υπάρξουν διαρκή αποτελέσματα στη θεραπεία με Ρεικι, ο θεραπευόμενος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι ‘αυτήν τη μύηση ή τη θεραπεία του και να πάρει ενεργό μέρος σ’ αυτήν. Ως εκ τούτου, το σύστημα Usui Ρέικι είναι κάτι περισσότερο από τη χρήση της ενέργειας Ρέικι. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια ενεργό δέσμευση για τη βελτίωση με τον εαυτό, προκειμένου αυτό να είναι ένα πλήρες αποτελεσματικό σύστημα. Οι 5 αυτές αρετές αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή για να ζει κανείς μία αρμονική και ευγενική ζωή!
Το μυστικό για την ευτυχία
Το θαυματουργό φάρμακο όλων των ασθενειών είναι οι παρακάτω ρήσεις:
Μόνο για σήμερα, μην θυμώνεις!
Μην ανησυχείς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη
Αφιερώσε στον εαυτό σου στην εργασία σου. Να είσαι ευγενικος με τους ανθρώπους.
Κάθε πρωί και βράδυ, να ενώσουν τα χέρια σας στην προσευχή.
Προσευχήσου αυτά τα λόγια στην καρδιά σου
και ψάλλε αυτά τα λόγια με το στόμα σου
Usui Reiki θεραπεία για τη βελτίωση του σώματος και του νου
Ο ιδρυτής, ο Usui Mikao

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *