Ιριδολογία

  Η Ιριδολογία είναι μια εναλλακτική ιατρική μέθοδος διάγνωσης, κατά την οποία εξετάζεται η ίριδα του ματιού, με σκοπό τη διερεύνηση γενετικών προδιαθέσεων. Συνδυάζει τις αρχές της επιστήμης και της παραδοσιακής ιατρικής.

  Η Ιριδολογία υποστηρίζει ότι κάθε μέρος της ίριδας αντιστοιχεί σε όργανα του ανθρώπινου σώματος και ότι κάθε σημάδι ή χρωματική μεταβολή στην ίριδα, φανερώνει κάποιο είδος γενετικής ευαισθησίας. Ο ιριδολόγος, εξετάζοντας και αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση των ιστών του σώματος αλλά και για την κατάσταση των οργάνων.

  Με αυτό τον τρόπο, έχει τη δυνατότητα να προβλέψει αλλά και να εμποδίσει μια ασθένεια, πριν αυτή εκδηλωθεί κλινικά. Ακόμη, μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία μιας ασθένειας, την επιδείνωση ή την ίασή της, συμπεραίνοντας έτσι, αν μια θεραπευτική αγωγή είναι κατάλληλη ή όχι.

Η Ιριδολογία δεν είναι παρεμβατική μέθοδος και δεν έχει παρενέργειες ή κινδύνους για τον ασθενή. Είναι απλή και ανώδυνη.

Τι μας αποκαλύπτει η ίριδα

Η Ιριδολογία με τη μέθοδο της ιριδοανάλυσης αποκαλύπτει:

 • Την ιδιοσυγκρασία του οργανισμού, δηλαδή τη λεγόμενη «κράση».
 • Αν υπάρχουν γενετικές αδυναμίες και ευαισθησίες και σε ποια συστήματα και όργανα.
 • Τις κληρονομικές προδιαθέσεις κι αν υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες.
 • Τα χρόνια προβλήματα του οργανισμού, οξείες καταστάσεις και φλεγμονές.
 • Τα αίτια των διαφόρων συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν τον οργανισμό.
 • Ποια όργανα ή συστήματα υπολειτουργούν.
 • Αν υπάρχουν ελλείψεις βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
 • Τι αλληλεπιδράσεις υπάρχουν στον οργανισμό εξαιτίας κάποιων συστημάτων ή οργάνων που βρίσκονται σε διαταραχή και πόσο σημασία έχει η διατροφή για όλες αυτές τις καταστάσεις.

Σε ποιους είναι χρήσιμη

 • Σε όσους υποφέρουν από «περίεργα» συμπτώματα, τα οποία δεν μπορούν να εξηγήσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

 • Σε ασθενείς στους οποίους η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απέτυχε, αλλά είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους με εναλλακτικές λύσεις.

 • Σε γονείς οι οποίοι αδυνατούν να προσδιορίσουν ένα πρόβλημα με το παιδί τους.

 • Σε υιοθετημένα παιδιά που θέλουν να εξακριβώσουν τις γενετικές τους προδιαθέσεις.

 • Σε γυναίκες που θέλουν μια ομαλή και ισορροπημένη δίαιτα στην εγκυμοσύνη.

 • Σε υγιή άτομα που θέλουν μια εξατομικευμένη κατεύθυνση για διατροφή και τρόπο ζωής.

 • Σε κάθε άτομο που θέλει να μάθει από περιέργεια τη ριζική αιτία του προβλήματος στην υγεία του.

 • Σε αυτούς που έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για τις μεθόδους θεραπείας, και ενδιαφέρονται για την ισορροπία και την ενδυνάμωση της υγείας τους.

Η ιριδολογία στη θεραπεία της ασθένειας

  Η Ιριδολογία δεν είναι θεραπευτική μέθοδος. Η ιριδοανάλυση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη διάρκεια μιας θεραπείας κάποιας νόσου, διότι μπορεί να δείξει το εάν η θεραπεία βαίνει προς καλή κατεύθυνση πολύ πριν φανούν τα αποτελέσματά της, ώστε σε αντίθετη περίπτωση, να αλλαχθεί το σχήμα αυτής. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει σε μια αγωγή αλλοπαθητικής (φαρμακοχημικής ή φυσικής) ιατρικής, σε μια αγωγή ομοιοπαθητικής ιατρικής ή ακόμη και σε μια αγωγή βελονισμού ή ρεφλεξολογίας ως κριτήριο επιτυχίας της θεραπευτικής αγωγής.

  Η ιριδοσκόπηση μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις για την εξαγωγή πληρέστερων συμπερασμάτων, όσον αφορά το επίπεδο υγείας ενός ασθενούς.

Η διαδικασία της ιριδοσκόπησης και ιριδοανάλυσης

  Ο ιριδολόγος λαμβάνει ένα μικρό ιστορικό της υγείας του ασθενούς και στη συνέχεια λαμβάνει αρκετές φωτογραφίες της ίριδας των δυο οφθαλμών του. Αυτό το κάνει με ειδική κάμερα (ιριδοσκόπιο), η οποία είναι συνήθως ψηφιακή. Στη συνέχεια, οι εικόνες αναλύονται χρησιμοποιώντας ειδικό ιριδολογικό χάρτη και, ορισμένες φορές, ειδικό πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Τα πορίσματα συνεκτιμώνται με το ιστορικό του ασθενούς και συντάσσεται η τελική ιριδολογική έκθεση για τον ασθενή. Στην έκθεση αυτή μπορεί να περιέχονται συστάσεις για περαιτέρω εξετάσεις ή για επίσκεψη σε άλλη ειδικότητα του ευρύτερου κλάδου της υγείας.

100% Άμεσα Αποτελέσματα σε 3 εβδομάδες
Αγγελική Κοσκερίδου Νιάρχου, N.D., MSc, Prof.
Holistic Doctor © All Rights Reserved. Designed and Developted by Logicsoft.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.