Θεραπευτική Yoga

Θεραπευτική Γιόγκα είναι μία διαδικασία που με την εφαρμογή της φιλοσοφίας και της πρακτικής της γιόγκα δίνει στους ανθρώπους τη δύναμη να εξελιχθούν προς την κατεύθυνση μίας καλύτερης υγείας και ευημερίας”.

  Το πεδίο της θεραπευτικής γιόγκα έχει αρχίσει να ανθίζει και να επεκτείνεται και έξω από τον «κόσμο της γιόγκα» καθώς εντάσσεται σιγά-σιγά στα συμπληρωματικά εργαλεία του ιατρικού κλάδου.

  Η Θεραπευτική Γιόγκα βασίζεται στην ολιστική κατανόηση πως το ανθρώπινο ον είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σώματος-νου-πνεύματος, το οποίο μπορεί να επιτύχει τη βέλτιστη λειτουργία μόνο όταν βρίσκεται σε κατάσταση δυναμικής ισορροπίας. Ο υψηλότερος στόχος της θεραπευτικής γιόγκα είναι ο ασκούμενος να οδηγηθεί εξατομικευμένα σε βαθύτερη επίγνωση, μεγαλύτερη κατανόηση και δράση προς τη συνεχή φροντίδα του.

  Η ολιστική θεραπεία που παρέχεται για μία ποικιλία σωματικών και ψυχολογικών-συναισθηματικών καταστάσεων «ασθένειας» καθορίζεται και διευκολύνεται από εξατομικευμένα εργαλεία.

Τα εργαλεία αυτά ποικίλλουν:

– στάσεις σώματος βασισμένες στη γιόγκα – asana
– αναπνευστικές τεχνικές – pranayama
– τεχνικές συγκέντρωσης – διαλογισμός
– χρήση ύμνων και ήχων – mantras
– mudras ή θεραπευτικές χειρονομίες που διευκολύνουν το ενεργειακό σύστημα
– μία ποικιλία εξατομικευμένων τεχνικών χαλάρωσης.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει:

– μία σε βάθος αξιολόγηση των στάσεων που μπορεί να κάνει το άτομο
– εξέταση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων και της δύναμης των μυών.
– διερεύνηση των αναπνευστικών μοτίβων και άλλων πτυχών του ενεργειακού σώματος.
– μία συζήτηση με θέμα τις προσωπικές αντιλήψεις και ανάγκες – χωρίς καμία κριτική διάθεση.
– ένα απλό τεστ καθορισμού των dosha και έλεγχος του καρδιακού σας παλμού για να καθοριστεί η αγιουβερδική σας ιδιοσυγκρασία που κατευθύνει τη θεραπευτική διαδικασία.
– Διάγνωση προσώπου.
– Συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούν την πεπτική σας λειτουργία και τον τρόπο ζωής.

  Ο θεραπευτής γιόγκα, με επίκεντρο τις ανάγκες που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής σας, προσαρμόζει και προτείνει συγκεκριμένες στάσεις και θεραπευτικές κινήσεις, αναπνευστικές ασκήσεις, εργαλεία συγκέντρωσης και διαλογισμού αποκλειστικά για εσάς. Χαρακτηριστικό της θεραπευτικής γιόγκα είναι η εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς κυρίαρχη αντίληψη είναι πως δύο άνθρωποι δεν είναι ποτέ ίδιοι, παρά το γεγονός ότι μπορεί να παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα. Η φροντίδα σας θεωρείται μοναδική και ανεκτίμητη και προσφέρεται σε ένα περιβάλλον προσεγμένο, ασφαλές και εμπιστευτικό.

Οφέλη:

  Οι περισσότερες φυσικές/σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις «α-σθένειας» ωφελούνται σημαντικά από τη θεραπευτική γιόγκα. Μεταξύ των καταστάσεων αυτών, κατατάσσονται και οι εξής:

 • Εθισμοί.
 • Άσθμα.
 • Πόνοι πλάτης και αυχένα.
 • Καρκίνος.
 • Φτωχή κυκλοφορία αίματος.
 • Κατάθλιψη.
 • Συναισθηματικό στρες.
 • Χαμηλή ενέργεια.
 • Οστεοπόρωση.
 • Κακή στάση σώματος.
 • Μυϊκή ένταση/ γενική δυσκαμψία.
 • Φτωχή ισορροπία.
 • Ισχιαλγία.
 • Σκολίωση.
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

  Στόχος του θεραπευτή μέσω της γιόγκα είναι να βοηθήσει το άτομο να διαχειριστεί την κατάστασή του, να αποκαταστήσει την ισορροπία του, να αυξήσει τη ζωτικότητά του και να αφυπνίσει την ουσιαστική του φύση.

Τα βήματα της προσέγγισης της θεραπευτικής γιόγκα:

1. Η προσωπική σας συνεδρία ξεκινά είτε με ένα email, είτε με ένα τηλεφώνημα, είτε με την πρώτη επίσκεψη.

2. Μία συνεδρία αξιολόγησης. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο πληροφοριών, ένα σκανάρισμα του σώματος και στη συνέχεια μία ενδελεχή ανάλυση των στάσεων τις οποίες μπορείτε να εκτελέσετε και της αναπνοής σας. Στη φάση αυτή θα εξετάσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές που σας απασχολούν, εξετάζοντας ακόμη περισσότερο το εύρος κίνησης και τη μυϊκή δύναμη των περιοχών τους.

3. Ακολουθεί μία αγιουρβεδική αξιολόγηση, για να αποκτήσουμε μία πιο βαθιά και σαφή εικόνα των αναγκών σας. Από αυτή τη συνεδρία θα προκύψει το πλάνο στο οποίο θα βασιστεί η θεραπευτική σας πορεία.

  Στόχος του Θεραπευτή μέσω της Γιόγκα ΔΕΝ είναι να σας κρατήσει επ’ αόριστον ως προσωπικό πελάτη. Αντίθετα, στόχος είναι να σας καταστήσει ικανούς να αναλάβετε μόνοι σας τη θεραπευτική σας πορεία και να σας συνδέσει και πάλι, με το καλό στη ζωή σας. Οι ανάγκες κάθε θεραπευόμενου είναι διαφορετικές. Ορισμένοι μπορεί να χρειαστούν μόνο 3 με 5 συνεδρίες, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες.

100% Άμεσα Αποτελέσματα σε 3 εβδομάδες
Αγγελική Κοσκερίδου Νιάρχου, N.D., MSc, Prof.
Holistic Doctor © All Rights Reserved. Designed and Developted by Logicsoft.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.